Povrat PDV-a

АДРЕСА: Перо Наков бр.1, Скопје | tel: +389 (2) 31 71 620       +389 (78) 265 529

ЗА НАС

ДДВ СЕРВИС ИМО работи од 2006 година И е специјализирана за услуги за поврат на ДДВ на правни лица регистрирани во С. Македонија.

Покрај доминантната дејност ДДВ СЕРВИС ИМО обезбедува и услуги за поврат на српскиот ДДВ на правни лица регистрирани во странство.

Успесно ,брзо И кавлитетно обезбедувамне поврат на ДДВ на правни лица благодарение на насата мреза на канцеларии во регионот И во земјите од ЕУ.

Најчести трошоци за кои се враќа странскиот ДДВ се: хотелско сместување, гориво и патарини, обука и едукација, конгреси, конференции, трошоци за изнајмување, обработка и доработка на производи итн.

Директор и основач

Мирко Винцетиќ

dipl. ecc.

Награда за најдобар менаџер на групата CASH BACK, Хелсинки 2009 g.

Најдобар менаџер на Босна и Херцеговина за оригиналноста на идејата за враќање на странските ДДВ, Бања Лука, 2010 год.

Автор на иницијатива (март 2008 година) за измена на членовите. 53 од Законот за ДДВ Србије

Автор иницијатива од октомври 2014 година за воспоставување реципроцитет меѓу С. Македонија и Хрватска

Автор на иницијативата за воспоставување реципроцитет (септември, 2017 година) помеѓу С. Македонија и: Унгарија, Шпанија, Италија, Грција

Сертификати и лиценци